In 2022 wordt AG Logistics 6 jaar jong en gaat zusterbedrijf AG Transport haar zeventiende bestaansjaar tegemoet. Hoewel het jaar al even geleden is ingeluid, willen wij toch een moment nemen om onze voornemens te delen. Directeur Arie Thomassen vertelt over onze ambities en plannen voor het komende jaar.

Groei in 2021

Eerst eens een korte terugblik op 2021. Een jaar dat in het teken stond van groei. Ons bedrijf is met de distributiecentra in Ede en Oosterhout uitgebreid naar maar liefst 5 locaties, waar we beschikken over 110.000 m2 warehousecapaciteit en een team van in totaal meer dan 250 medewerkers. Locaties die we vorig jaar ook hebben voorzien van de nieuwste technologieën, zoals de Automatic Layer Picker.

Arie: “Onze klanten hebben groeiambities. Wij evengoed. Om die groei te realiseren, focussen we op zaken zoals automatisering en verhoging van capaciteit. Zo creëren we meer volume en kunnen we blijven voldoen aan de groeiende en veranderende vragen van de klant.”

Automatisering en spreiding

“Die stijgende lijn zijn we van plan om in 2022 door te zetten. Vernieuwen en verduurzamen zit in ons bloed en is dan ook een vast punt in onze agenda. We willen eigenlijk altijd wel meer doen. De vraag naar logistieke oplossingen wordt er tenslotte niet minder op. Daarom gaan we ook dit jaar flink investeren om meer groei te realiseren.

“Bijvoorbeeld door te automatiseren, zodat we innovatief blijven en dus vooroplopen in de markt. Op die manier lopen ook onze klanten voorop in de markt. Daar zitten kosten aan verbonden, maar daar deinzen wij niet voor terug. Juist die durf om te vernieuwen typeert ons als onderneming.

“Daarnaast is spreiding nodig om snel te schakelen en maatwerk te leveren. Twee dingen waar wij ons hard voor maken; nu en in de toekomst. Daarom vind ik het belangrijk dat we hier niet op inleveren wanneer onze capaciteit toeneemt. Want die gaat zeker toenemen: we zijn van plan onze locaties in Oosterhout en Venlo verder uit te breiden. Onder andere door nieuwe samenwerkingen met partijen dichtbij deze distributiecentra aan te gaan. Zo kunnen we ons proces nog verder stroomlijnen.”

De menselijke factor

“Ik ben enorm trots op onze groei. En wil daarom benadrukken dat hoewel ons ondernemende karakter daaraan bijdraagt, het vooral onze mensen zijn die het mogelijk maken. Dat is dan ook nog een aspect waar ik de komende jaren – niet alleen in 2022 – in wil groeien. De menselijke factor is de verbindende factor binnen het bedrijf. Ook ik werk vanuit plezier in het contact maken met mensen, al sinds ik begonnen ben met AG Transport. Dat maakt het bedrijf tot wat het vandaag de dag is.”

Wat ons betreft wordt 2022 een jaar waarin we er weer volop voor gaan. We maken niet alleen plannen voor groei, maar ondernemen ook gewoon nú. Want daar blijven we in geloven – de kracht van nu. Voor én samen met onze klanten. Op naar een mooi en lucratief jaar!